De beste prestatie wordt geleverd wanneer een Sporter 'lekker in z'n vel' zit

Mogelijk loopt één van uw sporters met een fysiek, mentaal of emotioneel probleem rond waardoor prestaties achterblijven.

U kunt als coach in gesprek gaan om erachter te komen waar het probleem ligt. Persoonlijke aandacht is altijd welkom en in veel gevallen kunt u de Sporter helpen en samen tot een oplossing komen.

Soms echter zal een probleem zijn oorsprong hebben in de privésfeer of is er sprake van een overtrainde situatie, zorgen over een langdurige blessure of iets geheel anders.

Soms werkt het beoordelings- of selectiesysteem belemmerend, waardoor de kern van het probleem niet zomaar ‘bovenwater’ komt. 

Zo zijn er meer situaties die de sporter, het team of u als coach enorm veel onzekerheid, tijd en energie kost om een probleem op te lossen.

Mentale begeleiding helpt om 'open' te blijven communiceren

Prestatiedruk

In elke sportomgeving komen piekmomenten voor waar doelen gehaald moeten worden. De ene persoon kan beter met prestatiedruk omgaan dan een ander. De ‘druk’ die ervaren wordt om te ‘moeten’ presteren, zowel op piekmomenten als ook op andere momenten in het leven van een sporter komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dat gevoel komt ergens vandaan. 

Tijdens een coachtraject blijkt dat de meeste sporters dit ‘gevoel van druk’ wel herkennen. Vooropgesteld, als je er geen last van hebt, dan hoef je er ook niks mee. Maar wanneer ‘druk’ een belemmering wordt om optimaal te functioneren of presteren dan kun je er beter wat lading afhalen.

Door PMA Coaching ga je de oorzaak van ‘prestatiedruk’ beter begrijpen. Uiteraard helpt dit op elk moment in je leven, ook na je sportcarrière of in je werkleven. Hoe fijn zou het zijn al veel eerder, wanneer je het liefst wil presteren al meer Prestatie-Flow te ervaren.

Het oplossen en loslaten van fysieke en mentale spanning helpt elke Sporter, juist op piekmomenten, meer optimaal functioneren, .

 

Preventie is beter dan ‘genezen’

Wellicht herkent u bovenstaande situatie en heeft u slechts machteloos kunnen toekijken hoe de prestatie van uw sporter steeds verder achteruit ging. Bespaar uzelf en uw pupil veel tijd en moeite door tijdig actie te ondernemen in de vorm van een extern begeleidingstraject.

Prestatieflow dè basis voor optimale ontspanning, prestatie en samenwerking

Werkwijze

PMA Coaching

Progressive Mental Alignment helpt sporters meer inzicht te krijgen in zichzelf. Spanning, druk oftewel een vervelend gevoel wordt minder, als je alleen al begrijpt waar het vandaan komt. 

Met PMA zijn we op zoek naar triggers in het heden die te maken hebben met je verleden. Simpele details (triggers) zoals bijvoorbeeld een woord, een geluid, een beweging, een gezichtsuitdrukking of oogopslag etc. kan een sporter zomaar uit z’n concentratie halen. 

Indien je de oorsprong van een triggers bewust wordt  verdwijnt de lading ervan vanzelf, waardoor je er geen last meer van hebt. Bewustwording geeft je de keuze om te veranderen en te functioneren zoals je graag wil.

TRE ontspanning voor Sporters

Tension Release Exercises zijn specifieke oefeningen bedoeld om spanning in je lichaam sneller te herkennen en leren loslaten. Het lichaam is leidend en kan overtollige spanning vanzelf loslaten door het toelaten van neurogene tremoren. Het resultaat meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf.

Youtube video: TRE voor jonge Sporters

Flow Trainingen naar meer Bewustwording en Ontspanning voor Sporters

* Begrijp Jezelf en je Team (Achtergrond PMA ) 

* Meer Rust en Ontspanning in je Lijf ( Achtergrond TRE 

PrestatieFlow begeleidt naar meer Plezier en Optimaal Presteren in Sport