Iedere sporter wil het liefst vrij van lichamelijke, emotionele en mentale klachten presteren

Voorafgaand aan of tijdens een sportwedstrijd kan de spanning in je lijf en drukte in je hoofd soms hoog oplopen. Dit zorgt niet alleen voor extra aanspanning van spieren, waardoor je minder soepel beweegt, maar ook dat je minder goed kunt focussen op je taak.

TRE helpt voor meer rust in je hoofd en je lijf

TRE staat voor Tension Release Exercises. De specifieke TRE oefeningen helpen om je lichaam meer ontspannen, waardoor je de kans op blessures afneemt en je sneller herstelt na een grote inspanning. Ook mentaal ervaar je minder drukte in je hoofd , waardoor jij je beter kunt concentreren op momenten die belangrijk zijn voor jou. Meer info over  TRE Ontspanning 

Achtergrond TRE

Van jongs af aan beschikken wij mensen, net als dieren, over een natuurlijke vermogen om spanning los te laten. Zo gebruiken kleine kinderen hun mechanisme om te ‘ontladen’ nog automatisch, maar zijn de meeste volwassenen hun vermogen om vanzelf te ontspannen verleerd. 

De specifieke TRE oefeningen zijn bedoeld om dit neurologisch aangestuurde mechanisme opnieuw te activeren, waardoor je de signalen vanuit je ‘Body’ sneller bewust wordt. Zo leer je opnieuw, diep tot op het niveau van je spieren en bindweefsel, te ontspannen. Tegelijk met lichamelijke ontspanning komt ook je ‘Mind’ tot rust zodat jij, zonder allerlei afleidende gedachten, makkelijker kunt blijven focussen op je taak.

Veel lichamelijke, emotionele en mentale klachten verdwijnen wanneer jij beter kunt ontspannen en herstellen. Zo is TRE een fijne en makkelijke tool voor de rest van je leven.

TRE werkt Preventief & Herstellend

Aanleren van TRE

Het aanleren van TRE is niet moeilijk, maar wel een proces van je lichaam leren kennen. Zo zit de uitdaging eerder in het volgen van de signalen van je lichaam dan het te willen sturen vanuit je brein. De specifieke TRE oefeningen zijn dus eerder een middel dan een doel op zichzelf en puur bedoeld om het je eigen ‘ontladingsmechanisme’ weer te herkennen en ‘durven’ toelaten. 

De neurogene tremoren die bij TRE ontstaan voelen eerder als een ontspannende en herstellende massage. Dit voelt heel anders dan de fysieke tremoren, die je wel kent wanneer je spieren moe worden en gaan trillen tijdens het sporten.

Eenmaal aangeleerd komen de neurogene tremoren al snel op gang, zodat je ze ook bewust kunt inzetten, direct ná een fysieke inspanning. Zo ook op elk ander moment, wanneer je moe bent of behoefte hebt aan fysieke, emotionele of mentale rust.

THIS IS DOPE: Atleet Maxx ontdekt de kracht van TRE 

TRE & SportTRE and Sports Recovery

Myofaciale Unwinding with TRE

TRE Ontspanning Q&A

Een sporter die fysiek, emotioneel en mentaal in balans is herstelt en presteert beter