Iedere sporter wil het liefst vrij van lichamelijke, emotionele en mentale klachten presteren

Voorafgaand aan of tijdens een sportwedstrijd kan de spanning in je lijf en hoofd soms hoog oplopen. Dit zorgt niet alleen voor extra aanspanning van spieren, waardoor je minder soepel beweegt, maar ook dat je minder goed kunt focussen op je taak.

TRE helpt voor meer rust in je hoofd en je lijf

TRE staat voor Tension Release Exercises. Door met de specifieke TRE oefeningen aan de slag te gaan is je lichaam meer ontspannen, waardoor je minder kans hebt op blessures en sneller herstelt na een grote inspanning. Ook mentaal ervaar je minder spanning en afleiding in je hoofd , waardoor jij je beter kunt concentreren op momenten die belangrijk zijn voor jou.

Achtergrond TRE

Van jongs af aan beschikken wij mensen, net als dieren, over een natuurlijke manier om onze spanning los te laten. Kleine kinderen gebruiken het mechanisme om te ‘ontladen’ nog automatisch, maar de meeste volwassenen zijn het verleerd. 

De specifieke TRE oefeningen zijn bedoeld om dit neurologisch aangestuurde mechanisme opnieuw te activeren, waardoor jij de signalen van je ‘Body’ meer bewust wordt en diep tot op het niveau van je spieren en bindweefsel weer leert ontspannen.

Tegelijk met je lichaam komt ook je ‘Mind’ tot rust, zodat jij je, zonder al die afleidende gedachten, makkelijker kunt blijven focussen in je sport.

Veel lichamelijke, emotionele en mentale klachten verdwijnen wanneer jij beter kunt ontspannen en herstellen. Zo is TRE een fijne en makkelijke tool voor de rest van je leven.

TRE werkt Preventief & Herstellend

Aanleren van TRE

Het aanleren van TRE is niet moeilijk, maar wel een proces. Zo zit de uitdaging eerder in het volgen van de signalen van je lichaam dan het sturen van je lichaam, zoals in Sport. De specifieke oefeningen zijn ook eerder een middel dan een doel op zich en puur bedoeld om het mechanisme om te ‘ontladen’, weer te herkennen en ‘durven’ toelaten. 

De neurogene tremoren die bij TRE ontstaan voelen eerder als een ontspannende en herstellende massage. Dit voelt heel anders dan fysieke tremoren, die je wel kent wanneer je spieren moe worden en gaan trillen tijdens het sporten.

Eenmaal aangeleerd komen de tremoren al snel op gang. Zeker ná fysieke inspanning, wanneer je spieren al moe zijn, maar ook tussentijds wanneer je graag meer ontspannen wil zijn.

THIS IS DOPE: Atleet Maxx ontdekt de kracht van TRE 

TRE & SportTRE and Sports Recovery

Myofaciale Unwinding with TRE

TRE Q&A

Een sporter die fysiek, emotioneel en mentaal in balans is herstelt en presteert beter