Morgen ben ik weer Mama 🙂

Krachtiger dan ooit sleept Marit Bouwmeester haar vijfde Europese Goud binnen.

Zichtbaar en uitgesproken dankbaar, voor de kans die haar gegund wordt vanuit het thuisfront.

Hoe mooi is juist deze emotie, die nu van een hele andere dimensie is dan in alle voorgaande interviews. De blijheid straalt ervan af. Zo denk ik te weten hoe ze zich voelt 😉

Het winnen van een evenement is één, maar het winnen als moeder met een lichaam wat zich weer helemaal heeft moeten ‘terugvechten’ naar de Top, is twee.

Daar is daadkracht en doorzettingsvermogen voor nodig. En dat ze die had wisten we al, maar dat ze dit nog steeds kon opbrengen na het baren van een kind, daarover bestond twijfel.

Twijfel vanuit de buitenwereld, maar niet bij Marit zelf. Haar doel was al gesteld voordat ze zwanger werd. Als het enigszins mogelijk is doorgaan met topsport, rekening houdend met fysieke en andere beperkingen.

En precies dat is de kracht van Topsport. Rekening houden met ‘beperkingen’ of ‘tegenslagen’ en doorgaan richting je doel. Het ‘spel’ spelen om te winnen.

Actie ondernemen richting het doel, zonder er al te lang ‘stil te staan’ bij fysieke, emotionele of mentale tegenslagen. ‘Het is wat het is’. Herpakken en doorgaan.

Eerst rekening houdend met jezelf om, volgens de flight savety rules ‘in leven’ te blijven. Zonder ‘zuurstof’ kan je geen volgende stap maken richting je doel.

Egoïstisch? Zo wordt het wel vaak bestempeld, maar wanneer je in Sport aan de Top wil komen is IK de meest belangrijke persoon. En toch, zonder SAMEN kan IK niet op het hoogste niveau presteren en precies dat doet Marit heel goed.

Telkens op zoek naar de beste mensen die haar kunnen helpen bij haar doel. Samen op zoek naar de beste balans voor zichzelf, het thuisfront en haar sportwereld.

Fysieke, mentale en emotionele balans doorleven, door af en toe even flink ‘op je bek’ te gaan om er vervolgens van te leren en te groeien. En telkens, wanneer de omstandigheden veranderen, er weer ‘te staan’.

Prachtig zo’n sportvrouw waarbij alle emoties nu los mogen zijn. Helaas voor haar directe concurrenten in binnen- en buitenland, maar met deze ‘kracht’ en ‘zwakte’ (lees kwetsbaarheid 😉 die er allebei mogen zijn, is Marit Nu krachtiger dan ooit.

XX Marion Hummel

MindBodyFlow – Begeleiding bij Stress of Burnout in Sport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *