Soepel en Ontspannen in je lijf

Ontdek hoe jouw lichaam meer optimaal kan presteren

Deze training is gebaseerd op TRE -Tension Release Exercises  

Met TRE leer jij je lichaam beter aanvoelen en bewust ontspannen op momenten dat je het nodig hebt. De specifieke TRE zijn bedoeld om je lichaam te ontladen van lichamelijke, mentale of emotionele spanning of stress. 

Wat ontdek je in deze training?

  • Je gaat beter begrijpen wat stress is en welk effect het heeft op je prestaties.
  • Je gaat begrijpen hoe je lichaam en brein samenwerkt en elkaar soms enorm tegenwerken
  • Je leert een tool om stress kwijt te raken, meer ‘in je lichaam’ en ‘uit je hoofd’ te komen.

Voor mij is dit een formule die klopt en een toepasbare waarheid geworden naar balans Tineke 

Geef jezelf de kans om optimaal, meer ontspannen te presteren

De TRE oefeningen zijn geen doel op zich en worden niet ingezet om te ’trainen’. Deze specifieke oefeningen activeren wel het automatisch trilling- en ontlading-mechanisme , wat al van jongs af aan in je lichaam aanwezig is. Zo is TRE eerder een proces, van opnieuw aanleren van iets wat je al lang kan. 

Wil jij makkelijker ontspannen vóór en herstellen ná je sportprestatie? Gun jezelf de ‘Tension Release’ opnieuw aan te leren.

Een dier in het wild raakt nooit overspannen

In tegenstelling tot dieren houden wij mensen onszelf graag ‘onder controle’ voor het geval er iets fout kan gaan. Op zich is dit goed om genoeg alert te zijn en daarmee ‘crashes’ te voorkomen. Maar wanneer je te bang bent om te vallen en je lichaam te ‘gespannen’ beweegt dan heb je een grotere kans op ongelukken en blessures.

 Door TRE ben ik meer in contact met mijn lichaam en voel ik minder stress in mijn hoofd Rian

Controle loslaten

In tegenstelling tot volwassenen zal een klein kind een spannende situatie eerder, al trillend en bevend, verwerken. Als volwassene proberen we dezelfde situatie vaak ‘gecontroleerd’ naar onze hand te zetten. Zo hebben we afgeleerd ons lichaam te ‘ontladen’ en blijven ook veel langer in ‘het verhaal’ hangen, waardoor spanning alleen maar toeneemt.

Geef jezelf de kans je lichaam ‘gecontroleerd’ los te laten en op een dieper niveau te ontspannen. Je voelt meer rust in je hoofd, meer ontspannen in je lijf. Zo ben je soepeler en minder bang om ‘af te vallen of ‘af te gaan’, waardoor je meer ‘in Flow’ en meer optimaal kunt presteren.

Door een heftige emotionele ervaring, kon ik absoluut niet meer in slaap komen en lag uren wakker. Ik pas vooral de laatste oefening regelmatig toe en val dan makkelijker in slaap Carin

Reacties van TRE klanten

  • Ik gebruik TRE na het sporten. Het helpt me om sneller te herstellen en ik heb nooit meer spierpijn.
  • Ik doe TRE om beter in slaap te komen. 
  • Ik gebruik TRE als ik ’s nachts wakker lig. Daarna slaap ik weer makkelijker in. 
  • Ik ben meer ontspannen en minder prikkelbaar. Ik maak me ook niet meer zo druk om wat anderen van mij vinden
  • Ik pas TRE toe als ik pijn in mijn lichaam heb. Vaak blijkt dat er meer spanning vast zat dan ik dacht. Ik heb geen pijnstillers meer nodig.
  • Het lijkt wel of ik meer energie heb nu ik TRE doe. Op mijn werk is het net zo druk, maar ik kan het makkelijk aan.